Elementor toggle widget icoon formaat aanpassen

Hulp met WordPress - Elementor - Elementor toggle widget icoon formaat aanpassen

Bouw jij je website met Elementor en maak je gebruik van de toggle widget? Dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat je het formaat van de titel wel aan kan passen, maar het icoon niet.

Wat is de Elementor Toggle Widget?

Met de Toggle Widget kun je tekstvakken maken die zijn samengevouwen, zodat de bezoeker alleen de titels van elk tekstvak item ziet. Hiermee kun je de inhoud in een gecondenseerde vorm weergeven, zodat bezoekers niet door een lange pagina hoeven te scrollen en gemakkelijk door de titels kunnen bladeren. Door op de titel te klikken vouwt deze open en wordt de tekst zichtbaar.

Formaat aanpassen

Het aanpassen van het formaat van de titel is geen enkel probleem. Echter het icoon veranderd niet mee, en Elementor heeft geen opties om het icoon formaat aan te passen. We gaan daarom gebruik maken van CSS om het formaat van het icoon toch aan te passen.

Toggle icoon formaat aanpassen met CSS

Kopieer onderstaande code:

.elementor-toggle .elementor-tab-title.elementor-active .elementor-toggle-icon-opened {
display: block;
font-size: 25px;
}
.elementor-toggle .elementor-tab-title .elementor-toggle-icon .elementor-toggle-icon-closed {
display: block;
font-size: 25px;
}

Ga daarna naar de Customizer in het WordPress dashboard via: Weergave/Customizer

Plak de code vervolgens in het veld ‘Extra CSS’.

 

Sla je wijzigingen op met de knop ‘Publiceer’ en sluit de Customizer. Bekijk daarna de pagina of het bericht dat je gemaakt hebt in je browser, dus niet in Elementor.

In het code voorbeeld wordt het formaat van het icoon 25 pixels. Je kunt dit zelf aanpassen door de code te veranderen. Let erop dat je twee waardes moet aanpassen, voor het open en gesloten icoon.

Wellicht moet je na het aanpassen van het icoon formaat in Elementor nog de eigenschappen voor ‘Spacing’ aanpassen onder Style/Icon om te voorkomen dat het icoon en de titel te dicht op elkaar of zelfs door elkaar heen staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.